Wellink zit weer fout

Geschreven door: Eric Mecking (FD, 8 december 2011)

Elke keer als Nout Wellink, oudpresident van dNB, in de publiciteit komt, probeert hij zijn straatje schoon te vegen. Ook op 2 december weer bij de parlementaire enquêtecommissiede Wit, waar hij opnieuw verklaarde dat niemand de kredietcrisis kon voorzien. Als je het maar vaak genoeg herhaalt, dan gaat het publiek het wel geloven.

Vooral ook als de media de nuance die Wellink dit keer wel aanbracht — ‘behalve enkele onheilsprofeten’ — weglaten. Wellink had destijds beter moeten weten en wist volgens mij ook wel beter, maar durfde dat toen niet te zeggen en kan het nu natuurlijk niet bekennen. Vandaar dat ik me geroepen voel te reageren.

In 2005 heb ik in mijn boek Deflatie in aantocht al gewaarschuwd voor een aanstaande financieeleconomische wereldcrisis. Uit dit boek enkele citaten die weinig aan de verbeelding over laten: ‘Er komt een eind aan de decennialange economische groei en kredietexpansie zoals we die kennen vanaf de Tweede Wereldoorlog. (p. 19) ‘de verwachting is dat de aanstaande crisis minimaal tien jaar zal duren en dat de bodem misschien nog later bereikt wordt.’ (p. 24) ‘dit boek wil u waarschuwen en u beschermen tegen wat komen gaat.’ (p. 25) ‘Als we bedenken dat in de westerse wereld overheden, bedrijven en burgers diep in de schulden zitten, dan is duidelijk dat dit een bedreiging vormt voor het gehele financiele bestel.’ (p. 193194) Ik heb nog een exemplaar thuis liggen. Wellink mag het komen halen. dan kan hij ook mijn nieuwste boek meekrijgen dat ik samen met Elmer Hogervorst heb geschreven en dat onlangs is verschenen.

Eric Mecking is auteur van ‘Deflatie in aantocht’ (7de druk 2010) en ‘Geld, goud en zilver’ (2011).

Over Goudtekoop.nl

Dit is de blog van de voormalige webwinkel Goudtekoop.nl. De webwinkel is op 31 maart 2014 gestopt, omdat ik me op andere activiteiten richt.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s