Geld pinnen of goud kopen?

Lees de drie vragen van Gerhard Hormann van Aktueel Man aan Eric Mecking.

GELD PINNEN OF GOUD KOPEN?
15-12-2011 15:47 | Gerhard Hormann

Onlangs verscheen het door Eric Mecking en Elmer Hogervorst geschreven boek Geld, Goud en Zilver. Daarin leggen beide auteurs nog eens duidelijk uit dat het geldsysteem zoals wij dat kennen slechts op “vertrouwen” berust. En wat gebeurt er (met je spaargeld) als dat vertrouwen opeens verdampt? In dat geval is het misschien geen gek idee om een kistje met goud in je achtertuin begraven te hebben. Tip: vertel iemand die je voor honderd procent vertrouwt waar het goud begraven ligt en houdt er verder lekker je mond over.

Een van de adviezen die jullie in het boek geven is: goud kopen en dat in de tuin begraven. Dat klinkt een beetje als iets uit een piratenfilm?

Eric Mecking: “Haha, gelukkig is ons boek – dat ik samen met Elmer Hogervorst heb geschreven – meer dan een handleiding schat zoeken. Ja inderdaad, bescherm jezelf door goud te kopen. Maar ook zilver is een zeer aantrekkelijk alternatief. En begraaf het vervolgens in je tuin, hoewel er nog veel meer mogelijkheden zijn. Bewaar het in ieder geval niet in een kluis bij de bank want als de bank omvalt, gaat jouw goud en zilver mee in het faillissement. En dan ben je het kwijt.”

Is de euro gered en de crisis opgelost door de laatste “allesbeslissende” eurotop?

“Was het maar zo eenvoudig. De politici hebben, zoals altijd, vooral weer veel beloften gedaan. Dit keer iets dwingender. Het is goed dat de begrotingsdiscipline flink wordt aangetrokken en wordt afgedwongen met sancties. Maar dat hadden de dames en heren politici al ruim tien jaar geleden moeten doen, bij de eerste de beste overtreding van het Stabiliteitspact. Dat had een hoop ellende gescheeld. Nu is het zeer de vraag of de euro het redt, want de problematiek van veel te hoge schulden is er nog steeds. De aankomende bezuinigingen zullen de economieën, die al in recessie verkeren, verder neerwaarts drukken, wat maar op één ding kan uitdraaien: deflatie”

Wat is het beste boek dat je recentelijk hebt gelezen over de crisis?

“Endgame. The end of the debt supercycle and how it changes everything van John Mauldin en Jonathan Tepper. Dit boek stelt dat er niet alleen in Europa, maar ook in de Verenigde Staten van Amerika een einde is gekomen aan de orgie van krediet zoals we die hebben meegemaakt na de loskoppeling van de dollar en het goud in 1971. Bovendien verwachten de auteurs, net als ik, dat we eerst deflatie krijgen en pas daarna inflatie en zelfs hyperinflatie. En houd dan je hart maar vast want dan krijg je toestanden zoals in Duitsland in 1923 die de hele maatschappij verwoesten, zoals we in ons nieuwe boek Geld, goud en zilver uitvoerig hebben beschreven”

Te bestellen via: http://www.geldgoudenzilver.nl

Over Goudtekoop.nl

Dit is de blog van de voormalige webwinkel Goudtekoop.nl. De webwinkel is op 31 maart 2014 gestopt, omdat ik me op andere activiteiten richt.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s